Bach Bloesemremedies

Wanneer je vastloopt in je leven door fysieke klachten of psychische problemen, kunnen de Bach bloesemremedies je weer op weg helpen. De remedies geven je de kracht om zelf verder te kunnen, ze spreken het zelf-helend vermogen van je lichaam aan. De Bach bloesems kun je ook heel goed naast een andere therapie gebruiken. Het is een natuurlijke geneeswijze zonder bijwerkingen voor volwassenen en kinderen. Ook voor babies werken de remedies snel en goed.
Bij kinderen zijn er minder psychische laagjes aanwezig dan bij volwassenen waardoor de remedies vaak veel sneller werken. Moeilijke situaties op school, angsten of fysieke reacties kunnen met behulp van de bloesems verbeteren. Zo kunnen kinderen weer snel hun weg vinden in het dagelijks leven.

Wat zijn Bachbloesemremedies?
Dit zijn druppels, gemaakt van de aftreksels van bloemen. Edward Bach ontdekte dat bepaalde bloemen een positieve werking hadden op de emoties en psyche van mensen. Dit werkte hij verder uit en ontwikkelde een methode om aftreksels te maken van deze bloemen. De Bachbloesem onderdrukt niets en voegt niet toe aan het gedrag of de emoties. Het enige wat deze druppels doen is uitbalanceren van emoties.

Er zijn 38 remedies, en iedere remedie past bij een emotie of gemoedstoestand. Bij elke emotie hoort een tegenovergestelde emotie, zoals haten en liefhebben. Een individu is gezond wanneer deze tegenovergestelde emoties met elkaar in balans zijn. Zodra deze balans verstoord wordt kunnen er extremen in gedrag en gezondheid ontstaan. De balans kan verstoord raken door bijvoorbeeld scheiding, verhuizing en veranderingen in huis zoals een nieuw bankstel. De 39ste remedie is een eerste hulp middel (rescue remedie) en is samengesteld uit 5 remedies.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/